Hoe vraag ik een scheiding aan?

Scheiding aanvragen? Niets is voor altijd, en dat geldt ook voor één op de drie huwelijken. Het is dan ook onvermijdelijk dat u misschien wilt gaan scheiden om wat voor reden dan ook. Schulden, overspel, of misschien voelt u gewoon niks meer voor elkaar, er zijn in ieder geval heel veel mogelijke dingen die wellicht hebben geleid tot deze breuk. Maar hoe kunt u eigenlijk een scheiding aanvragen? En vooral waar kunt u dit doen? En wat moet er daarna eigenlijk nog geregeld worden? Op dergelijke vragen hoop ik in dit artikel een antwoord te geven. Lees dus gerust verder!

Hoe vraag ik een scheiding aan?

Een scheiding aanvragen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt op zich nog redelijk mee! Het aanvragen van een scheiding gebeurt met een verzoekschrift dat u verstuurt naar de rechtbank. Dit moet echter wel via een advocaat gebeuren. Het lastigste aan een scheiding zijn echter alle dingen die er daarna besproken en geregeld moeten worden. Als u kinderen heeft moet er een ouderschapsplan komen. En woont u nu nog samen? Dan moet er bepaald worden wie het huis krijgt… Als u nu al denkt dat het allemaal teveel wordt of dat u hier niet uitkomt door de slechte verstandhouding met uw partner kunt u erover nadenken een mediator in te schakelen, deze begeleidt u dan tijdens de scheiding.

Hulp bij aanvragen scheiding (en daarna)

Scheiding aanvragen zelf is dus niet heel ingewikkeld. Tot kunt u hier ook alvast hulp voor inschakelen. Als u kiest voor een mediator om u met dergelijke zaken te helpen hoeft u zich veel minder zorgen te maken of het allemaal wel goed gaat komen, want een mediator is opgeleid om scheidingen soepel(er) te laten verlopen! Als u graag de hulp ontvangt van een mediator kunt u klikken op één van de links in deze tekst. U kunt dan in contact komen met een mediator, bespreken of u de hulp kunt gebruiken en zo ja de mediator inschakelen voor uw scheiding. Een scheiding aanvragen en alles wat achteraf komt is een hele klus, maar juist daarom kunt u de begeleiding bij uw scheiding gebruiken!

scheiding

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.