Informatie over het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan

Echtscheidingsconvenant, wat is dat nu eigenlijk precies? Een echtscheidingsconvenant is eigenlijk het contract wat u tekent bij een scheiding, hier staan alle afspraken in gemaakt tijdens de scheiding. Het is een schriftelijke overeenkomst tussen scheidende partijen. Hierbij hebben we het over de verdeling van geld, inboedel, de woning, eventuele pensioenen en natuurlijk ook heel belangrijk het ouderschapsplan! Een echtscheidingsconvenant is een essentieel en verplicht onderdeel van uw scheiding en zorgt er voor dat beide gescheiden partijen zich aan de afspraken houden die gemaakt zijn tijdens de scheiding. Wilt u hier nu graag wat meer informatie over? Lees dan snel verder!

Het ouderschapsplan

Het ouderschapsplan wordt aangevraagd als er minderjarige kinderen betrokken zijn met de scheiding en gaat over hoe het gescheiden stel hun kinderen na de scheiding groot brengt. Uzelf en uw aanstaande ex-partner moeten gaan bepalen wie welke taken krijgt in het opvoeden van het kind of de kinderen, en dit wordt ook allemaal vastgelegd om er zeker van te zijn dat deze regels ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Op deze manier wil men voorkomen dat kinderen de dupe worden van een slechte scheiding, dit kan gebeuren door bijvoorbeeld ruzie tussen beide ouders en kan ernstige psychologische problemen voor het kind betekenen.

Meer weten

Een scheiding moet goed geregeld worden, daar kan iedereen het mee eens zijn. Een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan kunnen er voor zorgen dat de zorgvuldig afgesproken afspraken ook nagekomen worden. Wat het uiteindelijk beter maakt voor iedere persoon in de scheiding, inclusief de kinderen! Er zijn online veel voorbeelden voor convenanten te vinden, ook zijn er genoeg mediatoren die u en uw tegenpartij in de scheiding kan helpen met het opstellen van één. Zorg dat u goed bent voorbereid op uw leven na de scheiding! Want een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan zijn bindend!

ouderschapsplan

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.