Waarop letten bij een nieuwbouwwoning?

In Nederland wordt er weer veel gebouwd en mensen zijn massaal op zoek naar een nieuwbouwwoning. Vaak wordt er dan ook gezegd dat wanneer je een woning tegenkomt er zo snel mogelijk voor moet gaan. Natuurlijk wil je een mooie kans niet laten schieten, maar er zijn een aantal aandachtspunten om toch op te letten.

Belangrijke aandachtspunten voor een nieuwbouwwoning

Aangezien een nieuwbouwwoning hoogstwaarschijnlijk de grootste aanschaf in je leven zal zijn is het belangrijk dat je alles goed hebt doordacht. Neem daarom de onderstaande informatie aandachtig door.

Bij een nieuwbouwwoning weet je vaak nog niet wie er in het huis naast je komt te wonen. Het is daarom lastig om de buurt te beoordelen, wat bij een bestaande woning/wijk gemakkelijker is. Beoordeel daarom wel de rest van de wijk zover mogelijk. Dat kan door de wijk en de omgeving te bezoeken waar je woning komt te staan of al sinds kort staat. Van het internet maak je gebruik door verschillende nieuwbouwwijken af te speuren en te kijken in welke wijk jij het liefst zou willen wonen. Wil je bijvoorbeeld in Utrecht of omgeving gaan wonen? Maak dan gebruik van een website als NieuwbouwUtrecht.nl waar je een overzicht aantreft van alle projecten in de stad Utrecht en in de omgeving. Je stelt zelfs je eigen specifieke woonwensen samen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van Funda.nl om het aanbod in Utrecht door te nemen.

Let bij een nieuwbouwwoning ook erg goed op vocht. Er zit namelijk veel vocht in een nieuwbouwwoning. In totaal zelfs circa 4000 liter. Hoe dit komt? Tijdens het bouwen van de woning wordt deze blootgesteld aan veel vocht, wat in de elementen van de woning trekt. Daarnaast beschikt vers beton ook over veel water. Na de buurt duurt het gemiddeld 2 jaar voordat het vocht uit de woning is. Kies de juiste vloer en zaken als het behang, omdat dit anders schade op kan lopen.

Moet de woning nog worden gebouwd? Maak dan voor jezelf een overzicht met alle wensen en behoeften voor de woning. Met de makelaar kun je alles tot op detail bespreken. Extra zaken kunnen worden gedaan, zoals aanbouw of uitbouw, maar ook wanneer je zaken wilt weglaten is dit mogelijk. Hiervoor wordt een meer-/minderwerk lijst samengesteld. Op deze manier beschik jij na de bouw over jouw droomwoning.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.